Pages

Tuesday, April 16, 2013

Tuđe slađe


Komšinicino slatko je slađe.
Uvek drugi izabere bolji kolač u poslastičarnici.
Svekrvina torta ima sprat više.
Milicin sendvič je sa praškom šunkom, moj sa običnom.
Kod rodbine ima 16 vrsti sitnih slavskih kolača, kod nas 2.
U kantini uvek onaj ispred dobija veće parče mesa.

Hrana je uvek lepša na tuđem tanjiru.

Kolač od šargarepe sa brusnicama

Sastojci: 175g žutog šećera, 175ml ulja, 3 jaja, 140g izrendane šargarepe, 100g brusnica, izrendana kora 1 pomorandže,175g brašna, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica cimeta
Preliv: 175g šećera u prahu, 2 kašike soka pomorandže
Priprema: Zagrejati rernu na 180C. Nauljiti posudu i obložiti je papirom za pečenje - iseći dve dugačke trake i ukrstiti ih tako da pokriju dno i strane posude.
U činiji pomešati šećer, ulje i jaja, polako promešati varjačom. Umešati šargarepu, brusnice i rendanu pomorandžu. Posebno pomešati brašno, sodu bikarbonu i cimet, zatim prosejati u smesu sa šargarepom. Laganim mešanjem sjediniti sve sastojke. Sipati smesu u pripremljenu posudu za pečenje, i peći oko 40- 45 minuta. Ostaviti da se ohladi oko 5 minuta. Pomešati sastojke za preliv i preliti preko kolača.

Kolač made by Jela, photo by Aleksandar

2 comments:

  1. Nije jasno u receptu sta sa 175ml ulja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na komentaru
      Sastojak je ubačen u opisu recepta: U činiji pomešati šećer, ulje i jaja, polako promešati varjačom

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...